De ce unele obiective nu apar pe bancnotele suvenir, deși sunt îndreptățite?

Dorim să începem articolul intr-o notă pozitivă și vrem să facem cunoscute câteva instituții sau asociații „cu chef de treabă”. Sunt oamenii ăia faini, cu vocație, care iubesc ce fac și vor să țină steagul sus. Sunt oamenii ăia de care noi, românii, avem nevoie pentru a ne recâștiga încrederea în noi, sunt oamenii ăia care produc schimbări în jurul lor, care sfințesc locul în care ajung. Sunt mai mulți dar noi vrem să-i amintim pe cei de la Muzeul Național al Bucovinei, Asociația pentru Promovarea Turismului Cultural Grof Karolyi, Asociația pentru Promovarea Timișoarei și Complexul Muzeal National Moldova Iași. Suntem tare mândri că am avut ocazia să lucrăm împreună.

Revenind la topicul nostru de astăzi, printre cele mai frecvente întrebări care ne sunt adresate sunt cele precum „De ce nu faceți bancnote cu un anume castel? Sau cu orașul X? Sau cu poetul Y? Sunt cunoscute și ar trebui ca lumea să știe despre ele.”

După cum bine știți, principala condiție care stă la baza alocării unui slot din cele 18 disponibile este ca obiectivul/personalitatea/evenimentul să fie de reprezentare națională. Cu alte cuvinte, omul obișnuit trebuie să aprecieze acea entitate.

Motivele pentru care anumite obiective/personalități/evenimente nu apar pe bancnotele noastre, deși am vrea, sunt multiple. Enumerăm câteva dintre răspunsurile primite din partea titularilor de mărci înregistrate pe care i-am abordat:

  • „Vrem să apărem pe bancnotele suvenir, însă la nivelul instituției nu au fost emise normele prin care putem ceda dreptul de folosire a mărcii înregistrate (pe cât de amuzant, pe atât de îngrijorător)”;
  • „Vrem să apărem pe bancnotele suvenir, dar credem că asocierea noastră cu valoarea 0 nu este benefică din punct de vedere al imaginii (pe același principiu, Galileo Galilei, Domul din Koln, Turnul Eiffel, Atomium, etc. au valoare 0; din nou amuzant, din nou îngrijorător)”;
  • „Suntem de acord, cu condiția să ne cedați cu titlu gratuit, în scop protocolar, 3000 de bancnote din cele 10000 care vor fi emise (pe principiul facem promovare în rândul cercurilor noastre apropiate, nu e important pentru noi că se află despre noi în toate țările din lume; la fel de amuzant și de îngrijorător)”;
  • „Vrem să apărem pe bancnotele suvenir însă folosirea mărcii înregistrate costă X (X este un număr format din 5 cifre in euro) pe an. Vânzarea in regim consignație (care generează venituri pentru parteneri) este o relație comercială separată care nu are legătură cu folosirea mărcii înregistrate”.

După cum am menționat cu fiecare ocazie, toate bancnotele noastre se fac cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală.

Din păcate, nu toți titularii de marcă au văzut oportunitatea de promovare pe care o oferă bancnotele suvenir de 0 euro.

Din fericire, noi mergem înainte:)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *